De actuele collectes voor de diaconie (klik op een doel voor een betaalverzoek via Ideal)

Diensten in de Vaste Burcht

Alle collectes in de Vaste Burcht zijn, voor de Stichting Mensenkinderen.

Wij hebben gekozen voor dit project om zoveel mogelijk kinderen in Shkoza 3x in de week een warme maaltijd te bezorgen, en dat voor een jaar lang.

Ten noorden van de hoofdstad Tirana ligt Shkoza, een voorstadje van Tirana. In
Shkoza woont Vera Piperku en haar betrokken gezin. Vera is een Albanese dame met een groot hart. Zij heeft het opvangcentrum Seed of Hope opgericht, waar zij aan driehonderd kinderen uit Shkoza drie keer per week een gezonde maaltijd verstrekt.

De diensten in de Vaste Burcht zijn op 15 sept, 20 okt. en 17 nov. Deze zijn voor iedereen toegankelijk dus ook voor U !!

De speciale collectes voor de diaconie tijdens de diensten:

20 augustus: Project Mensenkinderen: Geef kinderen 3 gezonde maaltijden in de week. We kunnen het ons bijna niet voorstellen… (zie de beschrijving bij de Vaste Burcht)

27 augustus: Ouderenwerk eigen gemeente, denk aan bloemenfonds, armoedebestrijding, de vakantie week en veel extra.

3 september: Kerk In Actie Werelddiaconaat: Israël
Jongeren in Israël hebben vaak weinig kennis van de politieke en historische realiteit van hun land. Ook zijn er ontmoetingen met leeftijdsgenoten, zoals Palestijnse jongeren uit de Westbank of asielzoekers uit Afrika. Hierdoor leren jonge studenten op een nieuwe manier naar hun landgenoten kijken.

10 september: Eenmalig project voor Mensenkinderen, na de koe gaan we nu voor kuikens voor arme Moldaafse gezinnen.
Voor € 750,– kunnen we aan 20 geselecteerde gezinnen elk 15 kuikens geven, en daarmee ook een kans op een betere toekomst. Zie flyer onderaan deze pagina!

17 september: voor de Vaste Burcht Eigenwaard. Daar willen ze o.a. de gangen verfraaien, met “dingen” aan de muur en een leuk zitje.

24 september is een Oecumenische dienst en dan is de collecte (bijna altijd) bestemd voor PAX Christie, speciaal doel volgt via het kerkblad

1 oktober: Kerk en Israël (Israëlszondag)
Voor de Protestantse Kerk is de relatie met het Joodse volk een wezenlijk onderdeel van de eigen identiteit. Ook staan we op tegen antisemitisme.

8 oktober, Avondmaal en dan is de collecte tbv de voedselbank.

15 oktober tbv Restauratiefonds (kerkrentmeesters)

22 oktober: Kerk In Actie Werelddiaconaat- Wereldvoedseldag Indonesië
KIA ondersteunt de kerk op
Papoea in het toerusten van vrouwen. Zij kunnen een diaconale of maatschappelijke training, een alfabetiseringscursus of naailes volgen. Ook geeft de kerk vrouwen via een voedingsprogramma voorlichting over gezonde voeding.

29 oktober Dorcas…
Bedankt! Geweldig dat je bijdraagt aan duurzame verandering in het leven van mensen die achtergesteld worden. Jouw donatie draagt bij aan structurele oplossingen voor armoede en uitsluiting in 14 landen in Oost-Europa, Oost-Afrika en het Midden-Oosten.

5 november: Kerk In Actie – Zending
Het jarenlange gewapende conflict in Colombia heeft miljoenen mensen getraumatiseerd en verjaagd van hun vertrouwde plek. In deze context moeten predikanten hun werk doen. Wat betekent dit voor hun pastorale en diaconale taak?

12 November “Ons” project bij Stichting mensenkinderen.. 3 maaltijden per week……

19 november tbv kerkrentmeesters

26 november Ouderwerk eigen gemeente

U kunt uw geld ook overmaken naar ons bankrekeningnummer: NL11RABO3274304718 of via de link in de liturgie op Kerkdienstgemist

U zou het eens moeten uitproberen! Lijkt wel een soort van een puzzel…..maar dan makkelijker….

Met een hartelijke groet namens de diaconie

Wim de Vries